Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 1η Μαΐου στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.
Για τα συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας που εκπροσωπούν, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, σύμβολο αναγνώρισης δικαιωμάτων και αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το όραμα των εργατών του Σικάγο για μια καλύτερη, για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο σε μια εποχή συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και υπερσυγκέντρωσης πλούτου και εξουσίας σε ολιγάριθμες ελίτ.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ακρίβεια, με τη στεγαστική κρίση, με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων. Βρίσκει την κοινωνία ανοχύρωτη, καθώς τα βασικά δημόσια αγαθά εκποιούνται, καθώς η υγεία και η Παιδεία μετατρέπονται σε αγαθό για ελάχιστους. Το κίβδηλο αφήγημα της κυβέρνησης για μια ανθούσα οικονομία καταρρέει με το 60% των πολιτών να αναφέρει πως δεν τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους και το 88% να ομολογεί ότι κόβει από τα βασικά είδη διατροφής για να επιβιώσει.
Την 1η Μάη ενώνουμε τη φωνή μας, τιμώντας τον διαχρονικό και παγκόσμιο αγώνα της εργατικής τάξης για εργασιακή αξιοπρέπεια, δίκαιες αμοιβές, ποιότητα ζωής. Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συλλογικές μας συμβάσεις, ενεργητικές πολιτικές για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση και προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητικές αποφάσεις. Διεκδικούμε ισχυρότερη εποπτεία του κράτους στους χώρους εργασίας, για να τηρείται η νομιμότητα και για να σταματήσει ο μαύρος κατάλογος ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Διεκδικούμε ποιοτικά δημόσια αγαθά, παιδεία και υγεία για όλους.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!
ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ 2025
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
στις 10:30 το πρωί.
Κατερίνη, 17/04/2025
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ